Kijk jij er tegenop om een citytrip met je kids te doen?
Dan ben je zeker niet alleen. Maar is dat wel terecht?

De eerste keer dat ik mijn kids mee nam op citytrip was in 2017. Charles was er toen 9, Camille 7. We kozen bewust voor een heel toegankelijke bestemming, nl. Amsterdam. En dat was meteen een schot in de roos. Zowel wij als de kinderen, vonden het een heel toffe ervaring.
En omdat we de smaak te pakken hadden gekregen, volgden het jaar erop Rome en Parijs.
Want het werd duidelijk dat een citytrip met kinderen helemaal niet zo’n slecht idee is maar toch een andere aanpak vergt.
En…. éénmaal je de do’s en dont’s kent, kan een metropool verkennen met kinderen echt wel superleuk zijn.

Hoe overleef je een citytrip met kids?

Dit is mijn ‘Citytrip Survival Gids’.

Bereid je goed voor!

Een citytrip met kids is zeker niet te onderschatten. Voorbereiding is alles.
Plan heel goed op voorhand wat je de komende dagen wilt bezoeken en doen.
Je kan uiteraard alle bekende musea én bezienswaardigheden afschuimen maar dat is meestal geen goed idee. Ik leg mijn kinderen meestal een aantal mogelijkheden voor en laat hen dan zelf kiezen.
Camille houdt bijvoorbeeld heel erg van kunst, terwijl Charles eerder wat meer actie wil. Probeer een gezond evenwicht te vinden. En voor elk wat wils!
Je hoeft ook niet alle hoekjes en kantjes van een museum te zien. Neem daar vrede mee.
Willen ze enkel de Mona Lisa in het Louvre zien? Kan perfect!

Skip the line

Om wachtrijen te vermijden, raad ik aan om voor de drukste trekpleisters, op voorhand tickets te boeken. Want als kinderen, groot of klein, uren moeten aanschuiven, dan is de zin al snel over. Zowel voor de kids, als voor de ouders.
Niks leuker dan lange wachtrijen voorbij lopen met je vooraf betaalde tickets. Elk museum of betalende bezienswaardigheid heeft tegenwoordig een online ticket service waar je op voorhand je tickets kunt bestellen.

Insider tip: Sommige plaatsen zoals het Alhambra in Granada of de Sixtijnse kapel zijn maanden op voorhand volgeboekt. Probeer het dan eens via Get Your Guide. 
Via deze website kan je over de ganse wereld tours, excursies en tickets boeken

Ga zo vroeg mogelijk en vermijd de drukte

Museumbezoeken of drukke, toeristische plaatsen proberen we ook zoveel mogelijk ‘s morgens direct na openingstijd in te plannen. Meestal is het dan nog kalm en ben je voor de echte drukte terug weg.

Probeer het ritme van thuis te behouden

Kinderen krijgen ook honger én dorst. Hou hier rekening mee en probeer zo veel mogelijk het ritme van thuis ook op vakantie te behouden.
Ik neem altijd een paar kleine flesjes water mee.
Een populaire bezienswaardigheid is op het middaguur misschien iets minder druk, maar zorg dan voor een kleine snack voor, tijdens of direct na jullie bezoek. Of nog beter, zoek reeds op voorhand een paar leuke eettentjes in de buurt zodat, indien jullie honger krijgen, toch een paar alternatieven hebben.
Ik sla deze op in Google Maps. Lekker handig!
Vooral in grote steden is het niet evident om de leuke plekjes eruit te filteren. En dan wordt het meestal zoeken naar een speld in een hooiberg. Ofwel loop je nog een uur rond te dwalen ofwel trap je in een regelrechte toeristenval. Want eettentjes met groezelig interieur, diepvriesmaaltijden én een overgeprijsde menukaart heb je helaas in overvloed.

Las af en toe een adempauze in

Las af en toe een pauze in. Stop voor een ijsje of een lekkere wafel. Ga iets drinken op een leuk terras. Of ga wandelen in een park. Je even terugtrekken uit de drukte van de stad, doet wonderen.
Een partijtje tafelvoetbal in Galerie Lafayette? Waarom niet!

Koop een ticket voor de ‘Hop on, hop off bus’

Toegegeven, ik ben geen grote fan van de roodgekleurde, bekende toeristenbussen wegens meestal te druk en te duur, maar ze zijn wel lekker handig als je op citytrip met kinderen gaat.
Ze moeten dan niet wandelen én toch zie je heel veel van de stad op een relatief korte tijd.
Je kan bovendien uitstappen waar je wilt en als het mooi weer is, dan is zo’n open dubbeldekker stukken leuker dan de metro.

Nu jij ook ‘De beste tips voor een citytrip met kinderen’, kent, is het misschien wel tijd om deze eens in de praktijk uit te testen?
Dus, heb je de smaak te pakken gekregen na het lezen van dit artikel?
Lees dan zeker ook Budapest met kinderen of Parijs met kinderen

Kijk jij er tegenop om een citytrip met je kids te doen? Met mijn tips wordt een citytrip met kids een makkie!

Dit zal je ook leuk vinden

Leave A Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *