Op avontuur aan de Costa Del Sol!!!

Op avontuur aan de Costa Del Sol! Waarom niet!
Reizen met kinderen vergt uiteraard een heel andere aanpak dan een ‘adults only’ vakantie maar in de loop van de voorbije jaren heb ik geleerd dat je kinderen voor heel veel, op het eerste zicht saaie uitstapjes, toch warm kunt maken.
Als ouder moet je gewoon heel vindingrijk zijn en voor voldoende afwisseling zorgen, om er steeds een boeiende vakantie van te maken.
Vooral als je een paar jaar na elkaar naar dezelfde bestemming vliegt, is het natuurlijk wel belangrijk dat de regio ook verschillende mogelijkheden biedt.
Dit is één van de belangrijkste redenen waarom Andalusië ons hart heeft gestolen. Omdat het één van de meest veelzijdige regio’s van Spanje is. Cultuur, natuur, zon, zee, strand… maar ook avontuur!

Speciaal voor jullie zet ik de allerleukste kinderuitjes op een rij.


↬ Charter een boot en ga dolfijnen spotten

Dolfijnen en walvissen

Dolfijnen. Iedereen heeft er waarschijnlijk al eentje gezien. In een dolfinarium of in de zoo. Maar het allerfijnste om te doen, is deze geweldige diertjes in hun natuurlijke habitat te mogen bewonderen.
Intussen is het ons al een paar keer gelukt om deze fantastische wezens in open zee te kunnen spotten, maar het allereerste moment dat je ze ziet, is onvergetelijk! Je moet hiervoor zeker niet naar de Caraïben gaan. Aan de Costa Del Sol, vooral in de regio Gibraltar, krijg je zowel dolfijnen als walvissen te zien.

Een grote portie geluk

Maar je moet uiteraard ook een grote portie geluk hebben. Hou er ook rekening mee dat het ook best kan, dat je brute pech hebt en er op dat ogenblik geen school dolfijnen in de buurt is.
Een wijze tip: Maak je kids best niet te enthousiast want 100% zekerheid heb je helaas nooit.

Meestal weet de kapitein van de boot, de beste plekken om dolfijnen te spotten, maar ook een local heeft geen invloed op hun gedrag.
Het duurt dus wel even vooraleer je een dolfijn in de smiezen krijgt, maar als je dan plots een ganse school ziet opduiken, die naast, voor en achter je boot zwemmen, dan is dat gewoon onbeschrijfelijk mooi.

Waar boek je?

Als je even googelt, vind je zeker een aantal aanbieders van Dolphin Cruises, maar als je geen zin hebt om je boot te delen met tientallen andere toeristen, raad ik aan om een boot mét kapitein voor een paar uurtjes te charteren. Op deze manier heb je de volledige vrijheid en de ganse boot voor jullie alleen.

Voor meer info, klik op deze link: https://en.nauticaestepona.com/boatsMBT/Sessa-Oyster-34

Snorkelen of tuben? Of allebei?

Heb je zin om te tuben? Je weet wel, op een opblaasbare band achteraan de boot hangen en aan een duizelingwekkende snelheid over de golven stuiteren. Of gewoon wat snorkelen? Dit behoort dan allemaal tot de mogelijkheden. Toegegeven, het is niet goedkoop maar het geld zeker waard.
Wij huurden de boot voor 2 uurtjes en dat is meer dan genoeg voor een geweldige ervaring. Bovendien kan je er met 11 mensen op. Wij gingen altijd varen met dezelfde bevriende familie waardoor we de kosten op deze manier konden splitten. Altijd handig!


↬ Modderen in Manilva

Los Baños de Hedionda

Zin om gratis te gaan modderen in de natuur?
Maak dan eens een uitstapje naar Los Baños de Hedionda. Deze zwavelhoudende baden zijn gelegen op het grondgebied Manilva en Casares en goed verstopt in de prachtige natuur van de Sierra de la Utrera.
Je kan je wagen achterlaten op de parking en daarna stap je nog een klein eindje tot aan de zwavelbronnen. Als je een doordringende stank begint te ruiken, dan loop je alvast in de juiste richting.

Als je eenmaal daar aan komt, is het eigenlijk de bedoeling om je huid volledig in te smeren met de klei die zich aan de wanden bevindt. Daarna laat je de klei opdrogen in de zon vooraleer je terug gaat baden.

De baden zijn van Romeinse oorsprong en hebben een Arabische verbouwing gekend. De spa is vierkant met een bolvormig gewelf.
Via een trapje geraak je erin én kan je zwemmen in het superfrisse water. Onder de gewelven.
Echt wel een heel leuke ervaring om te doen! Ook de kids vonden het fantastisch.
Handige tip! Breng je waterschoenen mee want de keien in het water kunnen glibberig zijn.

Leuk weetje! 
Caesar zou, toen hij ergens een herpes had opgelopen, in deze zwavelbron gebaad hebben. 

Hoe bereik ik deze zwavelbaden?

Neem de afrit Casares/Manilva op de A7, neem aan de rotonde de rechtse weg en rijd onder het viaduct van de snelweg door. Sla dan linksaf bij het bordje “Baños de Hedionda”.


↬ Op zoek naar de grootste stalactiet ter wereld

Dit uitje vonden wij ook een absolute aanrader om met kinderen te doen. Ontdek de grot van Nerja en word overweldigd door deze imponerende formaties.

De Cueva De Nerja is een indrukwekkende kalksteengrot met een lengte van meer dan 4 km lang en een oppervlakte van zo‘n 35.000 m2.
Je vindt er bovendien ’s werelds langste en grootste stalactiet. Deze enorme druipsteen, met een lengte van 33 meter en een basis van 13 bij 7 meter, bevindt zich in de cataclysme-zaal, één van de vele kolossale ondergrondse ruimtes die het complex rijk is.
Je krijgt bij de ingang een audiogids en je bezoekt de grot in een beperkte groep op een vast tijdstip. De tocht door de grot was echt indrukwekkend.
De prachtige druipsteengrot met zijn wonderlijk gevormde stalagmieten en stalactieten wordt ook wel “De kathedraal van het Paleolithicum” genoemd. Vanwege de prachtige akoestiek wordt hier trouwens jaarlijks in juli een groot dans- en muziekfestival georganiseerd.

Tip! 
Boek je tickets online (Per tijdslot) om lange wachttijden te vermijden.
Na je bezoek aan de grotten, loont het zeker de moeite om Nerja te bezoeken. Bezoek Het Balkon Van Europa of ga paella eten in het beroemde restaurant Ayo aan Playa de Burriana.

Nog inspiratie nodig voor andere, originele uitstapjes in Andalusië?
Lees dan ook https://travelonsneakers.com/europa/spanje/originele-uitstapjes-in-andalusie/

Dit zal je ook leuk vinden

Leave A Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *