De mooiste, witte dorpen van Andalusië

Andalusië is onlosmakelijk verbonden met zijn mooie, witte dorpjes in de bergen, de Pueblos Blancos.
Hieronder vind je de mooiste witte dorpen van Andalusië om met kids te bezoeken.

Ronda

Puente Nuevo

Ronda is waarschijnlijk het bekendste witte dorp van Andalusië.
Het is één van de oudste plaatsen van Spanje en vooral bekend door de ligging op een rots. De stad wordt bovendien in twee gesplitst door de El Tajo de Ronda kloof.  De monumentale brug, de Puente Nuevo, verbindt het oude Moorse centrum met het nieuwe stadsgedeelte.

Plaza De Toros

In Ronda vind je ook één van de oudste en mooiste stierenvechtersarena van Spanje; de Real Maestranza-arena, aan de Plaza de Toros de Ronda.
Een bezoekje met de kids is zeker de moeite waard!

Mirador de Ronda en Alameda del Tajo

Twee waanzinnig mooie uitzichtpunten, die zeker niet op je trip mogen ontbreken zijn de Mirador de Ronda en Alameda del Tajo . Vanaf de Mirador de Ronda heb je overigens een prachtig zicht op de omgeving, de Puente Nuevo én de El Tajo kloof.
Ga ook zeker eens wandelen in het mooie park Alameda del Tajo, dat er vlak bij ligt.

Snuif de Spaanse sfeer op

Ronda is een supergezellig stadje met veel smalle straatjes en steegjes. Je vindt er bovendien leuke souvenirwinkeltjes, gezellige terrasjes en goede eetadresjes. Om de echte, authentieke Spaanse sfeer op te snuiven moet je in Ronda zijn.

Restauranttip! CASA MARIA, PLAZA RUEDO ALAMEDA, 27, RONDA

Geweldig adresje voor iedereen die houdt van de authentieke, Spaanse keuken. Je betaalt een vaste prijs per persoon maar je weet niet op voorhand wat je op je bord krijgt. (Uiteraard vermeld je op voorhand wat je zeker niet lust of indien je bepaalde allergieën hebt.)
In ruil voor een heel bescheiden bedrag krijg je heel veel lekkere gerechtjes om duimen en vingers van af te likken. 
Echt fantastisch lekker maar veel te veel. 

Setenil de Las Bodegas

Setenil de Las Bodegas ligt helemaal niet ver van Ronda, dus je kan deze twee witte dorpjes gemakkelijk combineren in één daguitstap.
Setenil de las Bodegas, gelegen op een hoogte van 640 meter, bezochten wij omwille van het feit dat de witte huizen in de omgevende rotsen zijn gebouwd. Eigenlijk echt wel heel indrukwekkend om te zien.
Probeer zeker eens een leuke foto onder één van de rotsen te nemen. Hilariteit verzekerd!

Leuk culinair weetje! 
De restaurants in het dorp staan bekend om hun uitstekende varkensvlees. Met name chorizo is hier een delicatesse. Een andere lokale specialiteit is in olie gebakken broodkruim met ham, chorizo, ui en behoorlijk wat knoflook.

Mijas

Mijas is een fantastisch mooi, wit stadje met Arabische structuur, gelegen op slechts 30 km van Malaga aan de Costa del Sol. Een witte parel in de bergen!  Bovendien is het dorpje vooral bekend van de unieke ‘ezel-taxi’s’, populair onder toeristen uit de hele wereld.
Andere bekende trekpleisters zijn de kleine stierenarena, de oude Arabische muur, de kerkjes en het drukbezochte Santuario de la Virgen de la Peña, het Heiligdom van de patroonheilige van het dorp. Aangezien we heel erg houden van dieren en deze ezeltjes niet altijd in de meest ideale omstandigheden moeten werken, besloten we echter niet om de ezel-taxi te nemen.
Maar dan nog is een bezoek aan Mijas zeker de moeite waard!

In Mijas vind je heel veel lekkere restaurantjes.
Zin in een goed glas wijn? Stop dan zeker eens bij Enoteca Museo Del Vino, een prachtig, gerestaureerd pand uit 1839 waar ze heerlijke wijnen en kleine tapas serveren. Er is ook een klein museum gevestigd.

Meer info op https://www.facebook.com/museodelvino.mijas/

Op zoek naar de beste eetplekjes van Andalusië?
https://travelonsneakers.com/europa/de-allerbeste-eetadresjes-van-andalusie/

Dit zal je ook leuk vinden

Leave A Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *