Ga je op citytrip naar Budapest en zoek je een unieke hotspot om iets te eten en te drinken? Dan zal deze bruisende en hippe stad je absoluut niet teleurstellen. Want als hotspotlover blijf je hier zeker niet op je honger zitten. Wij boekten een vlucht richting Budapest en ik ging meteen op zoek naar de meest bijzondere plekjes van Budapest.

Ruin Bar Szimpla Kert

Ik hou van bijzondere plekjes met een hoek af. Dus een bezoek aan de beroemdste Ruin Bar van Budapest, Szimpla Kert, mocht dan ook niet ontbreken tijdens onze citytrip naar Budapest.


Uniek concept

Voor wie het concept van een Ruin Bar nog niet kent; een Ruin Bar is een bar, ondergebracht in een afgedankt gebouw. Meestal is zo’n Ruin Bar héél origineel, creatief en kleurrijk ingericht.
Szimpla Kert is echt wel een bijzonder plekje in Budapest. Het is de beroemdste Ruin Bar én de moeder van alle Ruin Bars in Budapest.

Top 50 ‘Beste bars van de wereld’

Niet voor niets staat deze Ruin Bar in de top 50 van beste bars van de wereld, verkozen door de bekende reisgids The Lonely Planet. Voor ons de ideale reden om zelf eens een kijkje te nemen. Zeker als je met tieners naar Budapest reist, is Szimpla Kert een bezoekje waard.
En het heeft ons niet gespeten want van zodra je in dit gekke walhalla binnen stapt, weet je niet waar eerst kijken. Ik hou van kleur en gekheid dus ik vond het er echt supermooi!
Szimpla Kert is onderverdeeld in verschillende kamers en hoekjes. Overal waar je gaat, zie je de meest freaky gadgets.

Goed om weten: Ga er heen als het donker is. De black lights zorgen voor een heel bijzonder sfeertje. Je drankjes moet je zelf bestellen aan de bar. 
De toiletten zijn er helaas niet zo proper. Hou hier zeker rekening mee. 


New York Café

Het New York Café kan natuurlijk niet ontbreken in deze lijst van bijzondere plekjes in Budapest.
Deze iconische plaats in Budapest is meerdere keren uitgeroepen geweest tot mooiste café ter wereld en van zodra je hier binnenstapt, begrijp je onmiddellijk waarom.
Het New York Café is ingericht met magistrale kroonluchters van kristal, schitterende fresco’s aan het plafond, het fijnste marmer, en de mooiste stoffen. Je weet niet waar eerst te kijken. Zo overweldigend mooi is het er.


Kan ik reserveren?

Als je in het Anantara Hotel logeert, dan heb je het geluk om elke morgen in het New York Café te ontbijten. Ook heb je als gast voorrang op de lunch en het diner.
Geen hotelgast? Dan kan je enkel reserveren voor het diner vanaf 20u.
Voor ontbijt, lunch en high tea moet je helaas braafjes in de rij staan, tot je een plekje toegewezen krijgt. Net zoals wij het moesten doen.
Maar als je deze fantastische plek met je eigen ogen wilt bewonderen, dan raad ik je toch aan om de rij wachtenden te trotseren. Want het gaat echt wel vlot waardoor de wachttijd wel mee valt.
Eenmaal binnen krijg je een tafel toegewezen. Wij waren met 8 en kregen 2 tafeltjes van 4 dichtbij elkaar.

Eten in New York café


Ik had heel wat verdeelde recensies gelezen over het New York Café.
Het is er duur, de bediening is zeer arrogant en het eten is absoluut niet lekker. Maar als de recensies zo verdeeld zijn, dan wil ik dit het liefst zelf ervaren. En bovendien hadden we allemaal ook echt honger.
De kids wilden wel eens weten hoe die hamburger zou smaken. De grote mensen gingen voor een lichte lunch. Zowel de kaasplank, de pasta én de toast mozzarella, werden geproefd en goedgekeurd. De hamburger met frietjes, werden ook gesmaakt.
Ok, de gerechten zijn prijziger dan op andere plekjes in Budapest maar ik heb er geen probleem mee als het eten lekker en verzorgd is. En dat was het hier ook wel.
Ook de bediening vond ik attent en vriendelijk. Niks op aan te merken.

Goed om weten: The New York Café werd volledig verwoest door de twee wereldoorlogen en de nalatigheid van het communistisch regime maar werd volledig terug opgebouwd in 2001 door de Italiaanse hotelketen Boscolo Hotels. 


The Great Hall Restaurant & Lounge

Nog zo’n bijzonder plekje in Budapest is The Great Hall Restaurant & Lounge.
Ik had dit uniek plekje bewaard in mijn Google Maps en toen we op de eerste dag na een héél lange wandeling toe waren aan een aperitief, besloten we om dit te doen in The Great Hall Restaurant & Lounge.


Mystery Hotel

Dit restaurant met cocktail lounge is gevestigd in het prachtige Mystery Hotel, dat opende in 2019. Dit eclectisch paleis werd door de Hongaarse vrijmetselaars gebouwd in de 19de eeuw en staat nog steeds symbool voor de vele mysteries en legendes die er zich vele jaren geleden afspeelden.
De ‘Great Hall’ bevindt zich op de 4de verdieping. Deze bijzondere plek was vroeger de geheime kamer van de vrijmetselarij, nu het centrale hart van het Mystery Hotel.
De stijl is Egyptisch en zeer luxueus, met grote zuilen en kandelaars, fluwelen gordijnen en statige meubels.

Bijzondere cocktails

Je kan hier ontbijten, lunchen en dineren maar je kan er ook gewoon een cocktail drinken. En die zijn echt wel heel bijzonder. Mijn cocktail heette ‘The shape of my heart‘. De ober toverde een hartje tevoorschijn en liet het even later terug in mijn cocktail verdwijnen. Heel erg cool!

En wat denk je van mysterieuze, bewegende schilderijen?
The Great Hall Restaurant & Lounge is misschien wel het beste geheim van Budapest.
En één van de meest bijzondere plekjes van Budapest.

Goed om weten: De Great Hall Restaurant & Lounge is elke dag open van 8 uur tot 23 uur. Van zodra de lente in het land is, kan je ook van je cocktail genieten op de 'Sky Garden Rooftop Terrace' van het Mystery Hotel. Van daaruit heb je trouwens een magnifiek uitzicht op de skyline van Budapest. Bewaar dit adresje zeker voor later!

Dit zal je ook leuk vinden

Leave A Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *