Kindvriendelijke eetplekjes in Parijs

Het zoeken naar leuke eetadresjes in een metropool zoals Parijs is niet altijd evident. Voorbereiding is alles. We zijn één keer ergens zomaar binnengestapt omdat we geen tijd hadden om nog uitgebreid iets te zoeken (We hadden tickets voor de Eiffeltoren voor een bepaald tijdslot) en zijn zo regelrecht in een ‘tourist trap’ beland. Een kleffe pizza baguette, wijn dat nog erger smaakte dan rioolwater en een veel te dure rekening. We gingen er met een heel wrang gevoel terug buiten, terwijl die diepvriespizza nog twee uur op onze maag lag te draaien. Voor foodies zoals Steven en ik, je reinste nachtmerrie.
Ok, ik ben misschien een béétje aan het overdrijven, maar het voelde gewoon aan als een gemiste kans.

Gelukkig had ik de rest van de adresjes wél beter voorbereid! Graag wil ik je hier drie kindvriendelijke eetplekjes in Parijs voorstellen!
Dus verwacht zeker geen stijf gedoe zoals in een klassieke Franse bistro.
Ik hou ook altijd rekening met een toegankelijke menukaart.


Le Grand Bain, 14 Rue Denoyez, 75020 Paris

Le Grand Bain is een heel hip, gezellig restaurant, gelegen in één van de meest coole straten van Parijs. En het interieur straalt ook die diezelfde coolness uit.
De actie speelt zich af in de semi-open keuken en daar hadden wij nu heel toevallig een geweldig zicht op.
Je hebt voldoende keuze tussen verschillende kleine gerechten die uitgeschreven staan op een groot krijtbord. Een vriendelijke ober gaf ons, indien we het niet zo goed begrepen, ook wat meer uitleg over al dat lekkers.

Chef Edward Delling-Williams kookt met bijzondere lokale producten van het seizoen en toverde heerlijke kleine, gerechtjes op ons bord.
Le Grand Bain hanteert eigenlijk het ‘food sharing’ concept. Kleine gerechtjes dat we met ons viertjes konden delen. Ook met kinderen is dit eigenlijk een ideale manier om hen van veel nieuwe dingen te laten proeven en af te wisselen in vlees- en visgerechtjes.
We proefden de gegrilde asperges, de gedroogde worst, de scheermesjes, de coquilles, en het lam. Allemaal superlekker!

Ik had een tafeltje rond 19 uur gereserveerd maar de zaak was op één koppel na, nog helemaal leeg. Maar een paar uurtjes later, zat ‘Le Grand Bain’ afgeladen vol met Franse hipsters die net als ons, genoten van een heerlijke avond in Parijs.
Dus, zou ik ‘Le Grand Bain’ aanraden? Natuurlijk wel! Bovendien krijg je in ruil voor deze heerlijke gerechtjes, een niet zo gepeperde maar heel betaalbare rekening, toch naar Parijse normen.
Ideaal voor je shopping budget!

Voor meer info: http://www.legrandbainparis.com/en/


LOCA, 29 Rue Lambert, 75018 Paris

Zin in een lekker stukje gegrild Argentijns rundsvlees? Dan is restaurant LOCA, gelegen in de wijk Montmartre, het antwoord!
Chef-kok Federico Suarez, afkomstig uit, jawel, Argentinië, zorgt voor de perfecte mix van aarde en vuur op je bord.
Het restaurant, ingericht in de Zuid-Amerikaanse hacienda-stijl, en de heerlijke rokerige geur van gegrild vlees, doen je onmiddellijk verlangen naar meer.
We startten met een aantal amuses, waaronder een heerlijk bordje venusschelpjes en bestelden daarna allemaal een mals stukje gegrild Argentijns vlees.

Het vlees was boterzacht en smolt in je mond. Maar wat ons het meest zal bijblijven, was de aardappelpuree met gerookte smaak. Ik heb in gans mijn leven nooit nog zo’n lekkere puree meer gegeten. Niet normaal lekker!
Dus, als je in de buurt van Montmartre je toch even in de Argentijnse pampa wil wanen, dan is LOCA het antwoord!

Voor meer info: https://www.localatable.com/Patisserie Odette, 7 rue Galande, 75005 Parijs

Zin in een koffiebreak en iets zoets? Stop dan zeker eens bij Patisserie Odette.
Odette ligt aan de Rue Galande met uitzicht op de Notre Dame en is gespecialiseerd in kleine Franse soesjes, ‘les choux’.
Superlekker en goedgekeurd door ons allemaal!
Dit adresje hoort zéker thuis op je Paris to-do list!

Voor meer info: https://www.odette-paris.com/fr/

Ook leuk om te lezen:
https://travelonsneakers.com/europa/op-citytrip-naar-parijs-met-kinderen/

Dit zal je ook leuk vinden

Leave A Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *