Ben je nog op zoek naar goede tips voor Wadi Rum? Wij spendeerden twee dagen in deze imposante Rode Woestijn en vonden het een fan-tas-tische ervaring!

Wadi Rum, genesteld in het zuiden van Jordanië, is een adembenemend woestijnlandschap dat bezoekers betovert met zijn buitenaardse schoonheid. Bekend als de “Vallei van de Maan”, is deze Rode Woestijn een wonder om te zien, met zijn torenhoge zandstenen kliffen, duinen en oude rotsformaties. De rotsen variëren in kleur van rood tot zandgeel, waardoor een adembenemend contrast ontstaat met de helderblauwe lucht. En net dit maakt Wadi Rum een paradijs voor natuurliefhebbers, wandelaars, klimmers en avonturiers.

Wadi Rum, de Rode Woestijn

Van de oude Nabateese volkeren die Wadi Rum ooit hun thuis noemden tot de bedoeïenenstammen die het gebied nog steeds bewonen: deze woestijn is doordrenkt van traditie en erfgoed. De regio is ook van historisch belang. Wadi Rum is lange tijd bewoond geweest, van prehistorische nederzettingen tot de Nabateërs en de Bedoeïenen. Er zijn rotstekeningen, inscripties en overblijfselen van oude gebouwen te vinden, die getuigen van de menselijke aanwezigheid door de geschiedenis heen.

Hoe lang verblijf je in Wadi Rum

Wij boekten één nacht in Wadi Rum en persoonlijk vond ik dit wel voldoende. We kwamen er rond de middag aan en vertrokken de volgende dag na onze kamelenrit. Je kan op de eerste dag dan een jeeptour boeken om Wadi Rum op een avontuurlijke manier te verkennen.
Uiteraard kan je ervoor kiezen om meer dan één nacht te verblijven. Zeker als je wilt wandelen of rotsklimmen, kan een extra nachtje wel aangeraden zijn.

Beste tijd om Wadi Rum te bezoeken

De beste tijd om Wadi Rum te bezoeken is de lente en de herfst. Dan schommelt de temperatuur tussen de 15 en 25 graden. Wij verkenden Wadi Rum in de maand april maar hebben de temperaturen toch wat onderschat. Want in het voorjaar kan het weer heel wispelturig zijn. We kwamen van Petra waar het een dag heel erg warm en zonnig was en de daaropvolgende twee dagen, regende en de thermometer amper 14 graden haalde. Ons verblijf in Wadi Rum ging gekenmerkt met heel veel wind en een heel klein beetje regen waardoor het niet zo aangenaam was. Zorg dus dat je zowel warme als lichte kledij pakt.

Wadi Rum, een plek vol avontuur

Voor wie op zoek is naar leuke tips voor Wadi Rum, dan zijn er alvast veel leuke opties.
Zeker voor wie op zoek is naar avontuur, biedt Wadi Rum een schat aan mogelijkheden. Van kamelentochten tot rotsklimmen en van sterrenkijken tot ballonvaarten.
Ook voor gezinnen met kinderen is Wadi Rum een ‘must do’ op een rondreis door Jordanië. En het avontuur start al vanaf je je wagen parkeert op de parking aan het bezoekerscentrum van Wadi Rum waar je met een pick up door één van de bedoeïenen wordt afgehaald. We namen met koffers en al, plaats in de laadbak en enkele minuten later zoefden we door de woestijn waar we voor de allereerste keer kennis maakten met het buitenaardse Wadi Rum.

Wadi Rum verkennen per jeep

En als je dat korte ritje in de laadbak van de jeep al leuk vond, dan moet je zeker een jeeptour boeken. In Wadi Rum biedt elke kamp dit aan. Je kiest zelf hoe lang de jeeptour mag duren. Je kan kiezen tussen een halve of een ganse dag. Wij kozen voor de halve dag waar we met één van de bedoeïenen van het kamp Wadi Rum gingen verkennen. Zo ontdekten we de rotstekeningen, indrukwekkende berglandschappen, imposante duinen van rood zand en buitenaardse rotsformaties. Een ervaring om nooit meer te vergeten.

Wadi Rum op een kameel

Eén van de activiteiten in Wadi Rum, waar ik het meest naar uit keek, was de rit per kameel. Dit is echt één van de leukste tips voor Wadi Rum.
Ooit had ik de kids en mezelf getrakteerd op een kamelenrit in Gran Canaria, maar dat is natuurlijk niet hetzelfde. Ik vond het toch wel spannend om op zo’n gigantisch dier te kruipen. En toegegeven, echt comfortabel zit het ook niet echt. Gelukkig duurde het ritje maar een uurtje en bleven we redelijk dicht bij het kamp. Maar we vonden het allemaal een superleuke activiteit om ons verblijf in Wadi Rum mee af te sluiten.

Slapen bij de bedoeïnen

Een van de meest iconische kenmerken van Wadi Rum zijn de Bedoeïenenkampen.
De Bedoeïenen zijn een nomadisch volk dat al eeuwenlang in deze woestijnregio leeft. Ze verwelkomen bezoekers in hun kampen en bieden een unieke kans om de traditionele levensstijl en gastvrijheid van de Bedoeïenen te ervaren. Overnachten in een Bedoeïenenkamp, onder de prachtige sterrenhemel van de woestijn, is een onvergetelijke ervaring.

Wadi Rum Star Wars Camp

Je kan er ook voor kiezen om te overnachten in zo’n luxe bubbeltent maar het heeft toch iets kunstmatigs. En net daarom gingen we ook voor de authentieke Bedoeïnenervaring.
Wij sliepen in Wadi Rum Star Wars Camp, dat beschikte over zeer comfortabele en goed ingerichte tenten. Elke tent had bovendien zijn eigen badkamer. Bovendien kan je vanuit je bed via het grote panoramische raam, Wadi Rum in al zijn glorie bewonderen.
Enig minpunt: de bedden waren enkel voorzien van een onderlaken dat op de matras lag en wollen dekens. Wat ik persoonlijk niet zo hygiënisch vond.
Hou er ook rekening mee dat, als het hard waait, alles wat los zit aan de tent, heel hard begint te flapperen. En dat zorgt voor heel veel lawaai dat de nachtrust helaas niet altijd ten goede komt.

Het Wadi Rum Star Wars Camp bestaat uit twee grote tenten. Een ontvangstruimte en een tent waar we het ontbijt, lunch en diner konden nemen. Er was gratis thee voor de gasten en er werd zowel bij het ontbijt, de lunch als het diner voor eenvoudig maar lekker eten gezorgd. Omdat het die dagen redelijk koud was, werd het haardvuur aangestoken wat voor een heel gezellige en warme sfeer zorgde.
Ook de uitstappen met de jeep en de tocht met de kamelen werden geregeld door het Wadi Rum Star Wars Camp.
Dit kamp is een aanrader voor iedereen die houdt van authentieke logeerplekjes.
Tweepersoonskamer vanaf 54 EUR per nacht

Ben je op zoek naar andere logeermogelijkheden en wil je meer tips voor Wadi Rum? Lees dan ook de blog Leuke hotels in Jordanië | Onze tips.

Een ‘wist je datje’ om af te sluiten

Wadi Rum is ook bekend geworden door zijn verschijning in verschillende films, waaronder de beroemde films ‘Lawrence of Arabia’ en ‘Star Wars’. De dramatische landschappen van Wadi Rum hebben filmmakers aangetrokken vanwege hun buitenaardse schoonheid en unieke sfeer.

Wil je meer weten over onze reisroute door Jordanië? Lees dan ook zeker Op rondreis door Jordanië | De beste reisroute en reistips.

Deze blog bevat affiliate links.
Vond je mijn tips bruikbaar, en wil je me hiervoor bedanken? Boek dan je hotel, huurwagen of excursie via de linken op mijn blog. Wanneer je een aankoop maakt via deze links, ontvang ik daarvoor een kleine vergoeding. Maar wat jij betaalt blijft hetzelfde. Win-win!

Dit zal je ook leuk vinden

Leave A Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *