Wist je dat je in de regio van Kortrijk op het water kan drijven in een drinkbak? Awel, ik ook niet. Tot ik TANKKD Rafting ontdekte. Een origineler én goedkoper alternatief dan het huren van een boot op de binnenwateren in regio Kortrijk.

Nazomeren in een drinkbak

We zaten er allemaal op te wachten. Na twee heel slechte en vooral natte zomermaanden konden we in september eindelijk genieten van een heerlijk warme nazomer. De temperaturen schoten als een raket de lucht in en aangezien ik dan het allerliefste op het water ben, begon ik als een gek te googelen. Want ik wou een boot huren om ergens in de regio van Kortrijk te gaan varen. Maar aangezien waarschijnlijk iedereen die natte juli én augustus wou ‘doorspoelen’ op het water, viel dat plan al snel in het water.
Tot mijn oog plots viel op iets heel cool én origineel; varen in een gegalvaniseerde drinkbak voor vee.
Ik liet het plan om met een bootje de Leie af te varen al snel voor wat het was en boekte twee tanks voor 4 personen. Samen met onze vrienden en hun kids nazomeren in een drinkbak op een heerlijke zondagnamiddag. Origineler dan dit ging het toch niet worden.

Wat is TANKKD Rafting nu eigenlijk?

Tankkd Rafting komt eigenlijk overgewaaid vanuit de Verenigde Staten. Na een zware overstroming ontdekten de boeren in Nebraska dat hun drinkbakken ook konden drijven en zo werd ‘Tanking’ geboren. Tankkd Rafting betekent eigenlijk gewoon heel veel fun. En het is een stuk goedkoper dan het huren van een boot. Je kan een stocktank voor 4 of 6 personen huren en op deze originele manier een heerlijke tijd op het water met vrienden, familie of het ganse gezin, beleven. Je kan je laten mee drijven met de stroming of wie van wat actie houdt, kan natuurlijk ook de peddels gebruiken. Twee uurtjes ronddrijven in een stocktank is echt wel voldoende voor deze buitengewone ervaring op het water.
Drijven in een drinkbak kan intussen op 5 verschillende locaties; Kortrijk, Menen, Spiere, Waregem en Dendermonde.

Tankkd Rafting is avontuur op het water voor jong én oud.

Drijven in een drinkbak in Spiere

Je kan op verschillende locaties aan Tankkd Rafting doen, en aangezien we graag dicht bij de natuur vertoeven, kozen we voor het groene Spiere als locatie. Spiere ligt op een kwartiertje rijden van Kortrijk. Het is een fantastische plek om te wandelen maar ook om er op het water te varen.
Plaats van afspraak is de Spierebrug (Klik hier voor de Google Maps locatie).
In Spiere kan je een tocht maken op het Spierekanaal, een zijarm van de Schelde. Het Spierekanaal werd gegraven in 1839 om de Schelde met de Deûle te verbinden. Dit kanaal werd vooral gebruikt om kolen te transporteren van Henegouwen naar Frankrijk.  De achteruitgang van de kolenindustrie betekende het doodvonnis voor het kanaal.  De laatste boot passeerde in 1983.  De sluizen werden geblokkeerd en de scheepvaart werd onmogelijk.  Maar… je kan er wel een fantastische tocht maken in een Tankkd drinkbak.
Bovendien straalt dit stukje West-Vlaanderen zoveel pittoreske charme uit, dat je hier ook prachtige plaatjes kunt schieten. Ook op hete zomerdagen is het Spierekanaal trouwens een zalig plekje om te vertoeven. De hoge bomen zorgen voor schaduw en koelte op het water waardoor je toch nog kunt genieten van de magnifieke omgeving.

Wat je nog moet weten over Tankkd Rafting

Je hoeft helemaal niet veel mee te verhuizen als je van plan bent om aan Tankkd rafting te doen. Je goed humeur, wat drankjes én hapjes én aangepaste kledij is meer dan voldoende.
Elke tank is voorzien van peddels, een bluetooth muziekbox en dikke, gezellige kussens om comfortabel op te zitten. Elke drinkbak is geschikt voor 2 tot 6 personen. O ja, ook kleine kinderen én huisdieren zijn van harte welkom. Kids onder de 12 jaar zijn wel verplicht om een zwemvest te dragen.
En voor wie zich afvraagt of Tankkd rafting gevaarlijk is en of je in een stocktank kan kapseizen? Ja, dat kan altijd maar echt eenvoudig is het niet. Mijn tieners hebben de proef op de som genomen en dat heel grondig uitgetest (Check dit filmpje). Eigenlijk is het veiliger dan een boot huren.
Trouwens, bij slecht en gevaarlijk weer wordt de activiteit geannuleerd.

Multitank

Deze gegalvaniseerde ‘stock tanks’ worden trouwens niet alleen gebruikt om er onze binnenwateren mee onveilig te maken, ze zijn multifunctioneel. Je kan ze ook gebruiken als zwembad, hot tub, bloembak, opbergruimte en ijsbad. Voor meer info, surf dan naar TANKKD.com.

Praktische info

Vind je het het huren van een boot te duur of ben je op zoek naar een originele manier om op een zomerse dag toch op het water te vertoeven? Ga dan drijven in een drinkbak en boek online je eigen stocktank via TANKKD Rafting. Een little Tankkd voor max. 4 personen kost 100 EUR en een big Tankkd kost 120 EUR, telkens voor 2 uurtjes. Een kleine prijs voor een grote portie fun én avontuur voor klein & groot.

Wist je dat je in de regio van Kortrijk op het water kan drijven in een drinkbak? Awel, ik ook niet. Tot ik TANKKD Rafting ontdekte.

Ga je binnenkort met je tieners naar de kust en ben je nog op zoek naar een aantal coole activiteiten? Lees dan zeker de blog Met tieners naar de kust | De leukste activiteiten.

Dit zal je ook leuk vinden

Leave A Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *