Op roadtrip van de Costa De La Luz naar de Algarve

De laatste jaren gaan we elke zomervakantie een paar weken naar Andalusië, de Spaanse regio die we toch een beetje als onze 2de thuis zijn gaan beschouwen.
Maar zomer 2020 werd, tegen alle verwachtingen in, een ongewone zomer. Aangezien onze trip naar Spanje met Pasen niet kon doorgaan, en ik intussen ook 2 andere reisjes noodgedwongen moest cancelen, waren we heel erg blij dat we in juli toch nog naar de zon konden vertrekken.

Want, onze plannen zagen er dit jaar helemaal anders uit. Deze keer gingen we op roadtrip van de Costa De La Luz naar de Algarve. Van Malaga naar Cadiz tot Carvoeiro en dan terug naar de Costa Del Sol.
Ik boekte zoals gewoonlijk de heen-en retourvluchten via Malaga Airport en regelde ook onze huurwagen voor drie weken.

Aangekomen op Malaga Airport en na ontvangst van onze ruime huurwagen, vertrokken we onmiddellijk richting Cadiz.
Ik moet het wel toegeven. We zijn allemaal nogal gesteld op luxe en comfort. Dus, kamperen is echt niet aan ons besteed.
Maar kamperen mét luxe? Dat kon nog net door de beugel. Dus ik boekte een super gezellig ingerichte luxe-safaritent met airco én buitendouche op het platteland, niet zo ver van het centrum van Cadiz.
Vamos!


Glamping op het Spaanse platteland

Leuk logeeradresje
Uniek logeren op het Spaanse platteland, doe je bij Jabalina Country Tents op het domein Dehesa De Las Yeguas. Deze supercharmante logeerplek ligt op een boogscheut van Cadiz.

De grote, smeedijzeren poort scheidt de drukke baan van het uitgestrekte domein. Al snel kwam onze gastvrouw Maria, aangereden en mochten we haar volgen met onze wagen. We vervolgden de stoffige, hobbelige weg door de brousse, tot we aankwamen bij ons ‘luxeverblijf’ voor de komende 2 nachten.

Logeren in een luxe safaritent
De safaritent was ruim, beschikte over een kleine keuken, een kleine woonkamer, een badkamer en 2 slaapkamers, én had bovendien een supergezellige patio met rotan zeteltjes en kleurrijke kussentjes.
De 4 tenten op het domein staan heel ver van elkaar zodat je geen last hebt van pottenkijkers. Je kan er genieten van alle rust en privacy. Elke tent is bovendien heel origineel en gezellig ingericht met kleurrijke spulletjes.
Je kan er genieten van je eigen tuin mét hangmat én buitendouche. En er is WIFI! Niet onbelangrijk met twee tieners.

Overal beestjes
Dehesa de las Yeguas is eigenlijk een oude familieboerderij en ligt op een domein van bijna 500 Hectaren naaldbos. En wie boerderij zegt, zegt ook dieren. Paarden, ezeltjes, schapen, pony’s, katten, honden, …. Een paar van deze dieren lopen ook gewoon los op het domein, wat het natuurlijk ook superleuk maakt voor kinderen. Dus, verschiet niet als er plots een ezeltje ‘Hallo’ komt zeggen.

Verfrissing gezocht
Het kan er in de zomer heel erg heet worden, dus het kleine zwembad is zeker een welkome verfrissing. Ook de badkamerdouche werd al snel ingeruild voor het exemplaar dat buiten stond. Gelukkig beschikt de tent over airconditioning want ’s avonds koelde het er niet echt af.

Normaal gezien wordt er een lokaal ontbijt aangeboden en serveert Maria, er ’s avonds verse paëlla, maar wegens COVID-19, konden we van deze service helaas geen gebruik maken. Maar wees gerust, er zijn in de regio genoeg leuke eetadresjes.

Superervaring!!!
Jabalina Countrytents was onze eerste, echte kennismaking met ‘glamping’ en ik moet toegeven, het is ons heel goed bevallen. Ok, af en toe moet je eens een oogje dicht knijpen als de mieren de weg naar je chocoladecroissants hebben gevonden én je de muggen ’s nachts van je af moet slaan, maar ook dit is eigen aan de charme van kamperen op het platteland. Bovendien krijg je er immens veel voor terug en werden we onmiddellijk gedwongen om een versnelling lager te schakelen.

Heerlijk! Ik beveel het iedereen aan!

Wil je meer info over dit heerlijk logeerplekje?
Kijk dan op https://jabalina.es/


Cadiz, ‘het kleine Havana’

Omdat we 2 nachtjes logeerden in Dehesa, kregen we ruim de tijd om Cadiz te verkennen. Cadiz is een oude havenstad met rijke geschiedenis.
Door zijn ligging op een schiereiland aan de Atlantische oceaan speelde deze stad een belangrijke rol in de 18de eeuw bij de handel met de nieuwe wereld. En dat is er nog steeds aan te zien.

Gezellige sfeer
Cadiz is zeker de moeite om te bezoeken. De historische binnenstad is supergezellig. De smalle straatjes, de leuke pleintjes en de goedlachse inwoners van Cadiz, de Gaditanos, zorgen voor een relaxte, authentieke sfeer. De stad heeft als bijnaam dan ook ‘het kleine Havana’ door de historische band en gelijkenis met de Cubaanse stad met zijn kenmerkende zeeboulevard.

Catedral de Santa Cruz de Cádiz
Eén van de belangrijkste bezienswaardigheden van Cadiz is de kathedraal met zijn gouden koepel. Bij de kathedraal ligt het mooie plein Plaza de la Cathedral waar we op één van de vele terrasjes even halt hielden om van het mooie zicht op dit impressionant bouwwerk te genieten.

Torre Tavira
Cadiz telde vroeger 160 uitkijktorens, nu nog 126. Deze uitkijktorens speelden vroeger een belangrijke rol aangezien de scheepseigenaren vanuit hun huis zelf wilden zien of de vracht uit Zuid-Amerika in aantocht was.
De hoogste uitkijktoren, geopend voor het publiek, is de Torre Tavira. Van hieruit kun je de stad bekijken door een camera obscura.

‘Die Another Day’
Herinner je je nog die beroemde James Bond-scène waar Halle Berry in haar oranje bikini uit het water komt, terwijl Pierce Brosnan van zijn Mohito nipt?
Deze filmscène uit ‘Die Another Day’ is niet opgenomen geweest in Cuba, maar hier in Cadiz, op het strand ‘Playa La Caleta’.

Castillo De San Sebastian
Playa La Caleta is trouwens een heel mooi strand. Het ligt vlakbij het Castillo De San Sebastian die vroeger dienst deed als beschermmuur voor de stad. Maak zeker een wandeling op de loopbrug en ga daarna lekker lunchen op het einde van de loopbrug in het restaurant Juanito Villar Peña Flamenca. Wij bestelden er de pulpo en de paëlla. Zorg wel dat je op tijd bent, want dit restaurant is ook heel populair bij de locals en zit altijd stampvol.

Mercado Central
De centrale markthal van Cádiz is een van de oudste overdekte markthallen van Spanje! Je vindt dit gebouw op het terrein van waar vroeger een klooster stond: klooster los Descalzos. 

Cubaanse sfeer in Cadiz
Als je je even in Havana wil wanen, wandel dan op de Avenida Campo Del Sur met zijn vele, gekleurde huisjes. Of ga de sfeer opsnuiven in Calle Virgen de la Palma. Deze leuke straat ligt in de wijk Barrio de la Viña. In deze straat wandel je tussen de gekleurde panden, palmbomen en gezellige terrasjes.

Cadiz is dus absoluut een bezoek waard. Ook culinair kom je hier zeker aan je trekken.

Enkele leuke eetadresjes 

Casa Manteca: 
Authentieke & unieke tapasbar (open sinds 1953) waar je moet zijn voor Spaanse specialiteiten in combinatie met de beste wijn uit de streek.
La Curiosidad de Mauro Barreiro: 
Voor foodies die houden van culinaire hoogstandjes (Minder geschikt voor gezinnen met (kleine) kinderen)
Bocca Calle – Puerto Real: 
Bocca Calle ligt even buiten Cadiz op het vasteland en was voor ons hét culinaire hoogtepunt van onze reis. Hou je van verfijnde tapas met verrassende smaken én een twist? Dan ben je hier aan het perfecte adres. Je reserveert er best op voorhand want tegen 22 uur zit de zaak (zowel binnen als buiten) er stampvol.
Juanito Villar Peña Flamenca: 
Leuk restaurantje aan Castillo De San Sebastian. Probeer zeker de 'pulpo'. 

Sherry proeven in Jerez De La Frontera

Na 2 overnachtingen in Cadiz werd het tijd om wat verder te trekken en richting Portugal te rijden.
Maar eerst stopten we nog even in Jerez De La Frontera, de stad van de sherry en de Andalusische paarden.

Charmant Jerez
Het oude centrum, met zijn koloniale sfeer, is niet zo groot waardoor alles gemakkelijk te voet bereikbaar is.
Jerez charmeerde ons onmiddellijk. Door Corona was het er ook heel erg kalm en we kwamen dan ook heel weinig toeristen tegen. In Jerez heerst er een Zuid-Amerikaans sfeertje. Mede door de import en export van sherry trok de stad veel buitenlanders aan.

Sherry Tasting
En aangezien Jerez wereldberoemd is omwille van de sherry, konden we niet vertrekken zonder één van de vele kathedralen (Zo worden de bodega’s hier genoemd) te bezoeken om er te proeven.
Maar wegens COVID waren praktisch alle bodega’s dicht.
Superjammer natuurlijk. Gelukkig is sherry ook verkrijgbaar in de vele tapasbars van Jerez De La Frontera en konden we met een goed gevoel én de smaak van sherry op onze tong, onze weg verder zetten naar de Portugese Algarve.

Op zoek naar leuke, originele activiteiten in Andalusië?
https://travelonsneakers.com/europa/spanje/andalusie-3-keer-anders/

Dit zal je ook leuk vinden

Leave A Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *