Beleef de herfst in de Ardennen

Er zijn veel mogelijkheden om in De Ardennen origineel te overnachten. Toegegeven. De Ardennen zijn eigenlijk onbekend terrein voor ons.
Meestal trekken we iets verder weg of geven we de voorkeur aan een citytrip dichtbij. Maar corona zorgde voor een tijdelijke sluiting van de horeca en een heleboel reisrestricties waardoor we min of meer gedwongen werden om ons verlengde weekend in november iets dichter bij huis te zoeken.

Origineel overnachten in De Ardennen

Ik vond via Ardennes Etapes een leuke blokhut én er werd een zonnig weekend voorspeld. Ideaal wandelweer dus.
En aangezien de horeca dicht was, pakten we de friteuse in, haalden we onze gourmetset uit de kelder en zorgden we voor voldoende proviand om het weekend door te komen.
Ik bestelde ook een tapasschotel bij https://www.kaasatelier.be/ zodat ik geen werk meer had bij aankomst.

Na een rit van 2,5 uur kwamen we aan in het mooie Lierneux en na even zoeken, ontdekten we ons fantastische verblijf voor twee nachten.
De gastheer, een man van weinig woorden, legde alles nog eens kort uit om ons daarna de blokhut zelf te laten verkennen.

Camille was heel erg onder de indruk. Haar kamer was bereikbaar via een tunnel en ze had bovendien nog eens een eigen toegangsdeur. Charles verkoos de mezzanine om te slapen en wij namen de andere slaapkamer, een soort bedstede waar je in moest klimmen. De keuken was superklein maar dat was niet zo erg aangezien ik toch niet van plan was om uitgebreid te gaan koken. Er was ook een pellet kachel die ons van de nodige warmte moest voorzien.

Na een zalige nacht, kom je pas echt tot het besef op wat voor een geweldige locatie je terecht gekomen bent. Genieten van een hete kop koffie met dit uitzicht, is gewoonweg onbetaalbaar.

Wil jij ook origineel overnachten in de Ardennen? Meer info over ons uniek verblijf?
https://www.ardennes-etape.be/vakantiehuizen-ardennen/Lierneux/Chalet-106880-01/Weekend-0_1-20210611.html


De regio verkennen

Als de dierenparken en de horeca dicht zijn, dan zijn er helaas niet zoveel alternatieven. Gelukkig was het perfect weer om de benen te strekken.
Onze blokhut stond aan de rand van het bos en van daaruit vertrekken er verschillende wandelroutes.
We kozen ervoor om onze omgeving te verkennen en in de namiddag een andere route, iets verderop, te doen.
Lierneux ligt op een hoogte van 420 meter boven het zeeniveau en ligt in de buurt van de bronnen van het riviertje de Lienne, die vanuit Lierneux naar het noorden stroomt om bij Targnon uit te monden in de Amblève. Een heel mooie streek, die zich perfect leent om te genieten van de natuur en de rust.


Wandelen in regio Stoumont

Normaal gezien waren we van plan om de populaire wandeling van de Ninglinspo te doen, maar toen we daar aankwamen, zag het er zwart van het volk. Geen van ons vier had zin om in een drukke menigte te wandelen dus we besloten om een andere route te doen.
Via de app ‘All Trails’ vond ik een wandeling van 9,2 km, nabij Stoumont.

We parkeerden onze wagen aan de mooie kerk Saint-Paul in het gehucht Rahier. Eigenlijk zijn we alle vier zeer verstrooide wandelaars. 9 op de 10 keer lopen we verloren. Maar met de app van ‘All Trails’ verliep dit gelukkig een stuk gemakkelijker. Als je de verkeerde richting uit loopt, blijft het pijltje gewoon staan. Heel handig!

De wandeling is gemakkelijk te doen maar het parcours is verre van plat. Soms moet je echt wel klimmen, maar de magnifieke vergezichten zijn dit meer dan waard. Heuvels, valleien, kleine riviertjes, voor elk wat wils.

Ons eerste weekendje Ardennen is dus geweldig goed meegevallen!
Gedwongen vakantie vieren in eigen land. Er zijn ergere dingen in het leven!

Dit zal je ook leuk vinden

Leave A Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *