Ben jij op zoek naar de ultieme reisroute door Namibië en wil je graag nog wat praktische tips vooraleer je aan deze avontuurlijke trip begint? Want Namibië heeft zoveel mooie plekjes en daarom is het niet echt gemakkelijk om die ultieme reisroute vast te leggen. Bovendien zijn de afstanden soms erg groot en krijg je te maken met heel veel gravelwegen waardoor een roadtrip door Namibië vooral heel onvoorspelbaar kan zijn.
In dit blogartikel vind je een gedetailleerd overzicht van onze ultieme reisroute door Namibië én geef ik een aantal praktische reistips voor een onvergetelijke roadtrip.

Hoeveel weken heb je nodig voor deze ultieme reisroute in Namibië

Wij deden een roadtrip van twee weken door Namibië maar je kan deze reisroute ook gemakkelijk uitbreiden naar drie en zelfs vier weken. Dan heb je ook wat meer tijd om dit prachtige land te ontdekken. Want nu moesten wij echt heel weloverwogen keuzes maken en waren we verplicht om bepaalde plekjes te skippen. Zoals bv. de Fish River Canyon die ik echt supergraag had gezien maar waarvoor we nu helaas geen tijd hadden.
Wil je deze reisroute toch uitbreiden en bijvoorbeeld de Fish River Canyon mee opnemen in je reisplannen? Lees dan zeker mijn e-book ‘Op roadtrip door Namibië’, waar je niet alleen een uitbreiding van deze reisroute voor Namibië vindt, maar ook heel leuke logeeradresjes.

Praktische tips voor een huurwagen in Namibië

Als je van plan bent om een roadtrip door Namibië te maken, dan is een goede huurwagen noodzakelijk. Reizen door Namibië met het openbaar vervoer? Vergeet het maar. Want dan zal je niet ver geraken.
Omdat er in Namibië heel veel wegen niet geasfalteerd zijn en bepaalde lodges ook niet bereikbaar zijn met een gewone wagen, is het huren van een 4×4 een must.
Wij huurden een Nissan Xtrail via Sunny Cars, een autoverhuurbedrijf waar we altijd heel goede ervaringen mee hebben. Bij Sunny Cars is er in de prijs altijd een verzekering inbegrepen, kan je nog gratis wijzigen of annuleren, en zijn de voorwaarden duidelijk.
Kiezen voor een goed autoverhuurbedrijf is in Namibië echt wel een must want aangezien we hier met Afrikaanse wegen te maken hebben, is de kans op autobreuk of een platte band relatief groot.

Meer praktische tips? Lees dan ook mijn E-book ‘Op roadtrip door Namibië’

De ultieme reisroute voor Namibië

Een reisroute voor Namibië samenstellen is niet gemakkelijk. Want als je tijd beperkt is, en je wilt veel zien, dan is het niet altijd evident om keuzes te maken.
Maar… je wilt ook niet als een wervelwind door een prachtig land razen en na twee weken het gevoel hebben dat je tijdens je vakantie eigenlijk niet echt hebt genoten van al het moois dat je hebt ervaren.
En omdat ik het belangrijk vind om vooral samen met mijn gezin te genieten, kortte ik een paar maanden voor we vertrokken, onze route nog in en besloten we om Damaraland te skippen.

Uiteindelijk zag onze reisroute voor Namibië er zo uit.

Windhoek – 1 nacht

Windhoek is de hoofdstad van Namibië waar je, na een hopelijk goede nachtvlucht, ‘s morgens landt.
Nu heb je twee mogelijkheden; ofwel skip je Windhoek en rijd je meteen door naar je volgende bestemming, ofwel opteer je om er een nachtje te blijven. Wij kozen voor dit laatste omdat we het toch belangrijk vonden om goed uitgerust aan onze roadtrip door Namibië te beginnen.
En alhoewel er in Windhoek niet zo heel veel te beleven valt, kan je er jezelf zeker een paar uurtjes bezighouden. Bovendien vind je er een aantal goede restaurantjes.
Ik boekte twee kamers in het boutique hotelletje Olive Grove Guesthouse, dat in een rustige buurt van Windhoek lag.

De Kalahari Woestijn – 2 nachten

Mariental ligt in de Kalahariwoestijn én mag je eigenlijk niet skippen op je roadtrip.
Want de Kalahari woestijn is de grootste aaneengesloten zandvlakte ter wereld. Je kan hier ook safari’s doen en heel veel verschillende dieren spotten maar je kan er ook genieten van de meest magische zonsondergangen. De combinatie van de verschillende oranje schakeringen zand met een ondergaande zon is hier onbeschrijflijk mooi en vooral onvergetelijk. Bovendien is de Kalahari één van de donkerste plekken op aarde met vrijwel geen luchtvervuiling. Het is dus een waanzinning goede plek om de Melkweg en verschillende sterrenstelsels te bewonderen. Wij rijden tot in Mariental. Hier blijven we twee nachtjes logeren in de Kalahari Anib Lodge. Deze lodge behoort tot de Gondwana groep en heeft een zeer goede prijs-kwaliteitsverhouding.

De Sossusvlei – 2 nachten

Als je je roadtrip plant, dan moet je de Sossusvlei en het NamibRand Natuurreservaat zeker meenemen in je reisroute door Namibië. Je hebt Namibië niet bezocht, als je niet in de Sossusvlei bent geweest. Deze, volgens velen, de mooiste zandbak ter wereld, is dan ook de moeite waard om te bezoeken. Je kan er duinen beklimmen, tussen de dode bomen in Deadvlei wandelen en een indrukwekkende canyon bezoeken.
Wij logeerden in één van de mooiste lodges in de omgeving; de Desert Homestead Lodge en genoten er twee nachten van deze iconische en adembenemende omgeving.

Swakopmund – 2 nachten

Swakopmund, ingeklemd tussen de Atlantische Oceaan en de Namib-woestijn, is één van de populairste plekjes langs de Namibische Kust. Alleen al voor zijn kleurrijke, koloniale gebouwen, maar ook als een
goede uitvalsbasis om de Skeleton Coast en de Namib Desert te verkennen, is Swakopmund echt wel een bezoekje waard. Je kan er een aantal heel leuke activiteiten doen zoals een dolfijn- en walvissencruise, een jeeptour naar Sandwich Harbour en quad rijden door de woestijn. En ook net daarom is Namibië de perfecte bestemming voor gezinnen met kinderen. Benieuwd wat je in Namibië met je kids kunt doen? Lees dan ook Namibië met kids, de leukste activiteiten om te doen.
We logeerden hier twee nachtjes in het Giardino Boutique hotel, dat op een kwartiertje van het centrum ligt.

Omaruru – 1 nacht

We zetten, na onze heerlijke tijd in Swakopmund, onze roadtrip verder richting Spitzkoppe en de Erongo Mountains. Als je wat meer tijd hebt op je reisroute door Namibië, kan je het prachtige Spitzkoppe er nog bij nemen maar eigenlijk strekt dit surrealistische landschap zich uit tot de Erongo Mountains.
Behalve het prachtige landschap en de flora en fauna, staat het gebergte ook bekend om zijn rotstekeningen, die vele eeuwen geleden door San (Bosjesmannen) zijn aangebracht.
Omdat je hier ook een ‘living museum’ van de San kunt bezoeken, boekte ik een nachtje in de Ai Aiba Rockpainting Lodge dat er vlakbij ligt.

Outjo – 1 nacht

Omdat je in Namibië ook de ‘Big 5’ kunt spotten en we op onze safari’s in Zuid-Afrika geen neushoorns hadden gezien, besloot ik deze vakantie niks aan het toeval over te laten. Ik vond een safari lodge in het plaatsje Outjo (waar ze trouwens ook de beste biltong van Namibië hebben) die instond voor het beschermen van de met uitsterven bedreigde neushoorns. We logeerden één nachtje in Kifaru Luxury Lodge en zagen heel veel neushoorns.

Etosha National Park – 3 nachten

Op deze ultieme reisroute door Namibië mag een verblijf in de buurt van het Etosha National Park absoluut niet ontbreken. Het is één van de hoofdattracties van Namibië en je kan er heel veel wild spotten. Bovendien is Etosha National Park een van de grootste natuurparken van zuidelijk Afrika.
Wij kozen er heel bewust voor om drie nachten te blijven omdat we toch een aantal game drives wilden doen. Bovendien leek een selfdrive ons ook wel leuk.
We verbleven in Gondwana Etosha Safari Lodge, die vlakbij de Anderson Gate ligt.

Windhoek – 1 nacht

Ja, we zijn terug in Windhoek! Hier blijven we nog een nachtje logeren in een heel speciaal logeeradresje; Voigtland Guesthouse. Deze guesthouse moest mee opgenomen worden in onze reisroute want dit unieke logeerplekje in Namibië heeft een paar heel schattige maar tegelijk ook imposante bewoners. Gustav en Sophie zijn twee giraffen die erg van eten houden en helemaal niet bang van mensen zijn.
Bovendien kan je hier, ondanks dat deze guesthouse op amper 20 minuutjes van de luchthaven ligt, ook nature drives doen en heerlijk hiken in de prachtige natuur.
Dit was het perfecte adresje om onze onvergetelijke roadtrip door Namibië af te sluiten.

Heb jij ook zin gekregen in zo’n familieroadtrip door Namibië en wil je je reis zelf organiseren of ben je nog op zoek naar wat inspiratie? Koop dan zeker mijn e-book ‘Op roadtrip door Namibië’ dat uit bijna 100 pagina’s boordevol info en praktische tips staat. Hierin staat tot in detail uitgelegd hoe je je reis kunt plannen, vind je een uitbreiding van de ultieme reisroute voor Namibië én schrijf ik over nog meer prachtige en unieke logeerplekjes. Bovendien testte ik de leukste restaurantjes uit in Swakopmund en Windhoek.

Ben jij op zoek naar de ultieme reisroute door Namibië en wil je graag nog wat praktische tips vooraleer je aan deze avontuurlijke trip begint? Want Namibië heeft zoveel mooie plekjes en daarom is het niet echt gemakkelijk om die ultieme reisroute vast te leggen.

Dit zal je ook leuk vinden

Leave A Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *