Ben je van plan om een rondreis te maken en ben je nog op zoek naar een uniek logeerplekje in Namibië? Ga dan een nachtje logeren tussen de giraffen in Voigtland Guesthouse. Want hier wonen Gustav en Sophie, twee schattige en lieve giraffen die er persoonlijk voor zorgen dat een verblijf bij Voigtland Guesthouse een onvergetelijke en unieke ervaring wordt.

Simmentaler farm

Voigtland Guesthouse ligt op 20 minuutjes rijden van Hosea Kutako International Airport en heeft dus de ideale ligging om je roadtrip door Namibië hier te starten of te eindigen. Wij kozen voor het laatste en besloten onze laatste momenten door te brengen op misschien wel één van de meeste unieke logeerplekjes van Namibië; Voigtland Guesthouse.

Voigtland Guesthouse is eigenlijk een boerderij van Simmentaler koeien, maar als je hoopt op een lekker stukje Simmentaler-vlees op je bord, dan ben je er helaas aan voor de moeite. Want gastvrouw Gaby voelt zo’n enorme liefde voor deze prachtige runderen dat de kans op het proeven van dit lekkere rundsvlees hier echt onbestaande is. Maar niet getreurd, het alternatief is even bevredigend. Een stukje eland, oryx of springbok is ook altijd lekker, niet?

Verschillende activiteiten in Voigtland Guesthouse

Je kan deze Simmentaler koeien dan wel niet opeten, bezoeken kan je ze natuurlijk wel.
Ben je graag actief bezig? Op het domein van Voigtland Guesthouse heb je verschillende mogelijkheden. Je kan hiken naar de top van de berg, met de quads het domein verkennen of rijden met de mountainbikes. Een leuk en minder lastig alternatief is een ‘nature drive’ waar wij uiteindelijk voor kozen.
Je rijdt met een 4×4 de berg op en tijdens de rit kan je heel veel wild spotten. Zebra’s, elanden, kudu’s, stokstaartjes, … maar ook luipaarden zijn hier de vaste bewoners van dit domein. Een luipaard konden we helaas niet vinden maar uiteindelijk werd het toch een heel leuke sundowner. We eindigden met een hapje en een Apérol vanboven op de berg en genoten van een fantastisch uitzicht op de bush.

Bijzonder overnachten in Namibië

Toen ik onze roadtrip door Namibië aan het voorbereiden was, was ik op zoek naar unieke logeerplekjes in Namibië. En toen botste ik heel toevallig op de Instagram-pagina van Voigtland Guesthouse.
Ok, die twee schattige giraffen zijn natuurlijk de doorslaggevende factor geweest waarom ik hier uiteindelijk twee kamers wou boeken, maar Voigtland Guesthouse is ook gewoon een heerlijk en bijzonder logeerplekje.
Je merkt het al als je met de wagen de grote oprijlaan inrijdt en aankomt op het indrukwekkende domein. Een grote poort met opschrift ‘Voigtland’ heet je welkom en geeft je meteen de indruk dat je in een klein stukje paradijs terecht bent gekomen.
Nadat we onze wagen geparkeerd hebben, werden we verwelkomd door de honden, katten, paarden én schildpadden van Voigtland Guesthouse. Leuk voor de kinderen maar ook voor ons. Want we houden wel van die gemoedelijke en familiale sfeer.

Ook Gaby, de gastvrouw des huizes, heet ons van harte welkom en laat ons op ons gemak settelen.
Voigtland Guesthouse is eigenlijk een prachtig gerenoveerde boerderij en beschikt over een beperkt aantal kamers. Ik boekte twee tweepersoonskamers naast elkaar die een kleine patio deelden.
Beide kamers waren voorzien van alle comfort en straalden heel veel gezelligheid en luxe uit. Ook de badkamer is een echt juweeltje. Haardroger, badjas, slippers, … Alles is aanwezig.
Er is ook een koelkast met fris water. Heel handig als het buiten snikheet is.
Belangrijk om te vermelden: er is geen airconditioning, enkel een fan. Maar ondanks dat het die dag erg warm was, hebben we de airco gelukkig helemaal niet gemist. Door de dikke muren bleef het relatief fris in onze slaapkamers.

Wellness en spa

Heb je nood aan wat tijd voor jezelf? Of heb je wat last gekregen van rugpijn, na uren die hobbelige wegen in Namibië te trotseren? Dan kan je een schoonheidsbehandeling of stevige massage in Voigtland Guesthouse boeken. We lieten ons onder handen nemen door Aina, vaste masseuse van dienst. Steven koos voor een rugmassage, terwijl ik ging voor een redelijk pittige Zweedse massage.
Getest en goedgekeurd.

Heerlijk eten

Nog een reden waarom je een kamer moet boeken in dit unieke logeerplekje; het eten is superlekker.
Zowel het 3 gangen diner ‘s avonds als het ontbijt was heerlijk.
Alles is vers klaargemaakt en wordt met de beste zorg op tafel gebracht. ‘s Avond genoten we van een verse salade, gevolgd door een lekker mals stukje eland en een chocoladedessert.
Maar ook ‘s morgen schoven we met veel zin aan om ons terug te laten verrassen met een uitgebreid ontbijt vol verse en zelfgemaakte lekkernijen. Buiten ontbijten terwijl het in België vriest dat het kraakt. Deze gedachte alleen al, zorgde ervoor dat ons allerlaatste ontbijt in Namibië één was om er met volle teugen van te genieten. En dat deden we ook.

High tea met de giraffen Gustav en Sophie

Maar niet alleen het ontbijt en het diner waren om vingers en duimen van af te likken. Ook de high tea die op onze dag van aankomst werd geserveerd was fantastisch. En het gezelschap van de twee giraffen, Gustav en Sophie zorgde natuurlijk voor onvergetelijke momenten.
We werden verwelkomd door Sacharia, giraffenfluisteraar en beste vriend van Gustav en Sophie. Hij toonde ons hoe we de giraffen moesten voederen en gaf wat meer info en leuke weetjes over hen.
De ontmoeting met Gustav en Sophie was echt supertof. Onze ‘meet & greet’ werd uitgebreid vastgelegd en intussen genoten we van onze heerlijke high tea in misschien wel het beste gezelschap ooit.
Zoek je dus nog een uniek logeerplekje in Namibië? Dan is Voigtland Guesthouse misschien ook wel iets voor jou!

Weetje: als je zo'n ontmoeting wil met Gustav en Sophie heb je een paar mogelijkheden. Wij kozen voor de 'high tea' formule maar je kan er ook voor kiezen om te ontbijten met Gustav en Sophie. Als je het belangrijk vindt om mooie foto's en filmpjes te nemen, ga dan voor de lunch of de afternoon tea. Want dan zit de zon beter. 's Morgens heb je schaduw op het houten terras en dan ziet het er iets minder 'happy' uit. 

Interesse in dit uniek logeerplekje in Namibië?

Wil jij ook een ‘meet & greet’ met giraffen Gustav en Sophie en een kamer boeken in dit uniek logeerplekje in Namibië?
Dat kan! Voigtland Guesthouse werkt niet met boekingsplatformen. Je kan rechtstreeks boeken via hun website. Voor alle prijzen en info over de activiteiten kan je hier terecht.
Prijscategorie: 130 EUR tot 175 EUR (Per persoon op basis van een tweepersoonskamer)
Let op: Kinderen onder de 12 jaar worden er niet toegelaten.

Ben je van plan om een rondreis te maken en ben je nog op zoek naar een uniek logeerplekje in Namibië? Ga dan een nachtje logeren tussen de giraffen in Voigtland Guesthouse.

Reis je met je kids naar Namibië? Lees dan ook ‘Namibië met kids | De allerleukste activiteiten.’
Wil je meer weten over rondreizen door Namibië en ben je nog op zoek naar concrete info?
Koop dan vandaag nog mijn online reisgids ‘Op roadtrip door Namibië’.

Dit zal je ook leuk vinden

Leave A Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *