Lekker met de meiden naar Zeeland!

Zeeland (met kids).
Mooie stranden, gezellige dorpjes, leuke winkeltjes, …. .
Een ideale bestemming voor een echt moeder-dochterweekend, eind september. Samen met mijn vriendin Anneke en onze dochters Alice én Camille, gingen we er een echt meidenweekend van maken.


ZEELAND MET KIDS – DE LEUKSTE UITSTAPJES

Op verkenning in het pittoreske Middelburg

Ik vond een ruim en heel gezellig gelijkvloers appartement in het hartje van historisch Middelburg, vlak aan het water.
Meer info op https://www.middelburg4you.com/nl/

Ideaal om Zeeland te verkennen aangezien Middelburg redelijk centraal ligt. En bovendien is Middelburg zelf een pareltje.

Historische panden, verschillende pleintjes, grachten met woonboten, en heel veel winkels, cafés en restaurantjes, maken van Middelburg een levendige stad.
Toen we vertrokken, kwam er net een hevige storm aan en zagen de weersvoorspellingen er voor het ganse weekend echt niet goed uit.
Maar dat kon de pret zeker niet bederven. We trokken op zaterdagmorgen de stad in, shopten enkele souvenirs én gingen lekker lunchen bij De Juf. Alleen al de gezellige inrichting, is een bezoekje waard. Je kan er terecht voor ontbijt, lunch en borrel, maar De Juf is vooral bekend omwille van zijn heerlijke taarten.
Zoek je een bijzonder cadeautje? Neem dan zeker eens een kijkje bij het gezelligste winkeltje van Middelburg, Lievelings. 


ZEELAND MET KIDS

Wandelen met alpaca’s

Na de lunch, hadden we voor de meisjes een verrassing gepland. Intussen werd het weer ook iets beter, dus reden we richting Nieuwdorp om met alpaca’s te gaan wandelen.
Ik had een paar weken op voorhand een High-Tea Wandeling gereserveerd bij Alpaca Zeeland. Tot groot jolijt van de meiden. Ik moet eerlijk toegeven dat de mama’s hier ook geweldig hadden naar uitgekeken.

Eerst werden alle alpaca’s voorgesteld. Wij kregen Krijn en Olivia toegewezen. Twee heel lieve, maar speelse alpaca’s. De eerste kennismaking verliep heel erg gemoedelijk. Geen schrik of drempelvrees bij onze meisjes. Integendeel, de hoge aaibaarheidsfactor van een alpaca zorgt ervoor dat je onmiddellijk op je gemak wordt gesteld. Bovendien zijn deze diertjes ook supersociaal.
Tijdens onze wandeling kregen we heel veel info en leuke weetjes over deze superschattige dieren. Maar wandelen met een alpaca is niet zonder risico’s want als ze plots aan het huppelen slaan, dan moet je zorgen dat je de pas kunt bijhouden.

Na de natte wandeling mochten we de alpaca’s voederen. Camille en Alice kregen elk een potje met droge korreltjes en in een mum van tijd was alles op!

Toen trok de hemel plots open, en konden we buiten in de tuin genieten van een smakelijke High Tea onder een stralend zonnetje. En niet te vergeten, in het gezelschap van die lieve alpaca’s. Een onvergetelijke namiddag die we niet snel zullen vergeten.
Voor meer info: www.alpacazeeland.nl


Veere, het mooiste stadje van Zeeland

Daarna reden we door naar Veere, het mooiste stadje van Zeeland, voor een korte stop. Veere heeft een gezellige jachthaven en heel veel mooie, historische panden. Je kan er wandelen over de oude stadswallen, door de smalle straatjes dwalen, bootje varen op het Veerse meer of op één van de gezellige terrasjes genieten van een hapje en een drankje. Wij kozen voor het laatste aangezien het ‘aperotime’ was. Het was niet de eerste keer dat ik Veere bezocht, maar het zal zeker ook niet de laatste keer zijn. Daarom is Veere veel te leuk!


Kidsproof dineren in Middelburg

Dineren in Middelburg met kinderen?
Ik geef toe. Als ik echt mag kiezen, dan kies ik voor een culinaire topper zoals Restaurant Scherp of Restaurantje Nummer 7 (Vlak bij onze logeerplek), maar met 2 meiden van 10 jaar was dit niet echt een optie.
Maar ik vond een heel waardig alternatief: La Presa Middelburg (www.lapresa-middelburg.nl)
La Presa serveert heerlijke, smaakvolle én verfijnde tapas. Reserveren is een must want het restaurant is piepklein.


Ontdek Zeeland in Terra Maris

Aangezien het weer de volgende dag redelijk onzeker was, kozen we eerst voor een binnenactiviteit en reden we richting Terra Maris. Terra Maris is een klein, natuurhistorisch museum, voor jong en oud. Binnen ontdek je op een levendige manier alles over het Zeeuwse landschap en de natuur. Op een aantal plaatsen zijn speciaal voor de kinderen ontdekvragen en spelelementen opgenomen.

Maar het allerleukste vonden wij toch de museumtuin. Je kan er een rebus oplossen door de kikkers, die verstopt zitten in de tuin, te zoeken. Ook het vangen van waterdiertjes met een schepnetje, viel bij onze dochters heel erg in de smaak. In de tuin bevindt zich ook een heus insectenhotel.
Zin in wat meer actie? Beklim dan het Mottekasteel boven op de Vliedberg.
Voor meer info: https://nl.terramaris.nl/


Uitwaaien in Domburg

Terra Maris ligt op 5 minuutjes van Domburg, dat bekend staat om zijn prachtige strand en gezellige, ongedwongen sfeer. Aangezien we allemaal honger hadden gekregen, gingen we lunchen bij ‘De Visbar’ waar we konden genieten van een smakelijke plateau ‘Fruits De Mer’.
Voor meer info: https://www.visbardomburg.nl/

We sloten onze dag af met een wandeling doorheen het gezellige dorpscentrum met zijn vele winkeltjes en terrasjes en wandelden richting zee. Daar genoten we van de zon bij een lekker bordje poffertjes in één van de vele strandpaviljoens.

Keren we nog terug naar Zeeland? Natuurlijk! Want Zeeland met kids was de max! En ondanks de slechte weersvoorspellingen (die de achterblijvers wel mochten ervaren), scheen in Zeeland een stralende zon.


De leukste eetadresjes in Zeeland

De Juf – Middelburg - https://dejufmiddelburg.nl
La Presa – Middelburg - www.lapresa-middelburg.nl
Restaurant Scherp – Middelburg - https://restaurantscherp.nl/
Nummer 7 – Middelburg - https://restaurantje.nl/
De Visbar – Domburg - https://www.visbardomburg.nl/

Nog op zoek naar een leuke, kindvriendelijke bestemming dichtbij?
https://travelonsneakers.com/europa/origineel-overnachten-in-de-ardennen/

Dit zal je ook leuk vinden

Leave A Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *